Героїчний вчинок патрульних, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, евакуювали мешканців з палаючого будинку у Львові

13 червня охоронці порядку прибули на виклик про пожежу на вулиці Пулюя — палала квартира на 8 поверсі багатоповерхівки. Патрульні негайно почали евакуацію мешканців. Інспектори допомогли покинути приміщення дідусеві, що не міг швидко пересуватися та винесли з вогню чоловіка, котрий зовсім не міг ходити.

Патрульний Андрій Якубляк разом з колегами евакуйовували поверх на якому сталося займання. Інспектор розповів, що спробував на колінах наблизитися до квартири де виникла пожежа, голосно звертався до мешканців, щоб ті його почули.

“Підлога нагрілася, дихати не було чим, але я побачив на підлозі силует людини — це була непритомна жінка. Часу на роздуми не було, треба було діяти”, — розповідає Андрій.

Патрульний витягнув жінку із задимленої квартири та привів її до тями. Вона плакала і розповіла, що в квартирі є ще чоловік.

На жаль, 41-річний мешканець будинку загинув. Патрульні встигли евакуювати практично усіх людей до приїзду рятувальників. Наразі причини виникнення пожежі встановлюють.