Спеціальний курс підготовки велопатрульних та інструкторів: як це було

9 червня завершився курс підготовки інструкторів і велопатрульних під керівництвом канадських тренерів з понад 20-річним досвідом роботи в поліції — Катріни О’Райлі та Джона Ленгфорда з поліцейської служби міста Калгарі в Канаді. Саме вони розробили навчальний курс: патрульні відпрацьовували навички їзди на низькій швидкості, управління натовпом, рух групою і тактику дій. Основним принципом тренувань є системність і надання поліцейським якомога глибших знань та навичок з велопатрулювання за будь-яких умов та використання цього транспортного засобу на всі 100%.

Тижневий курс для інструкторів відбувся з 22 по 26 червня, його пройшли 7 патрульних з Києва, Івано-Франківська, Харкова та Львова. Саме вони передаватимуть набутий досвід колегам в інших містах країни, де також працюватиме велопатруль.

photo_2017-06-13_11-20-31

Протягом наступних 2 тижнів команда 7 українських інструкторів спільно з канадськими фахівцями викладали курс підготовки велопатрульних: з 29 травня по 2 червня і з 5 по 9 червня (22 велопатрульних у кожній групі). 9 червня сертифікати про завершення навчання отримала 2 група.

Учасники курсів підготовки велопатрульних представляли різні міста України: Дніпро, Запоріжжя Київ, Харків, Рівне, Івано-Франківськ, Кропивницький, Кривий Ріг, Тернопіль, Ужгород і Мукачево.

Учасники отримали базове обладнання для велопатрульного: шорти, шоломи, велофляги. Інструктори також отримали набори конусів для проведення навчання в різних містах України.

photo_2017-06-13_11-20-43

Під час церемонії вручення сертифікатів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький сказав: “Ви навчилися тактики дій під час масових заходів, тактики дій на велосипеді в межах правоохоронної діяльності. Ми це направлення будемо розвивати дедалі більше, адже минулого року велопатрульні проявили себе з дуже позитивного боку під час масових заходів, де показали свою максимальну ефективність і мобільність, якої бракує іншим патрульним — наприклад, коли потрібно швидко переміститись з однієї точки в іншу”.

Також велопатрульних привітав Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні пан Роман Ващук: “Ви ті, хто надає людям почуття безпеки, коли вони разом зі своїми родинами приходять у публічні місця, сквери, парки. Також ваша діяльність стосується екстремальних випадків, у разі яких ви зможете врятувати людське життя”.

photo_2017-06-13_11-20-46

Катріна О’Райлі, координатор, тренер, розробник курсу підготовки інструкторів велопатрульних і курсу підготовки велопатрульних зазначила: “З нетерпінням чекаю на той момент, коли почую про ваші успіхи в усій країні. Пишаюсь минулорічними результатами роботи велопатруля, мені було надзвичайно приємно бачити велопатрульних, що виконують свої повсякденні завдання, наприклад, охорону громадського порядку. Практично щотижня я бачила велопатрульних, що виконують свої обов’язки, спілкуються знаселенням”.

Дякуємо нашим канадським колегам, що підтримують реформу й прагнення українських патрульних розвиватись. Підготовка велопатрульних і інструкторів відбувалась у рамках Проекту підтримки підготовки поліцейських (РТАР), Агрітім Канада Консалтинг, за фінансування Уряду Канади.

photo_2017-06-13_11-20-39