72 патрульних поліцейських перейшли на службу у підрозділи протидії наркозлочинності

Крім того, територіальні управління цієї служби підсилили, призначивши вихідців з підрозділів внутрішньої безпеки на посади заступників начальників підрозділів. Про це йшлося сьогодні, 4 березня, під час робочої наради у Національній поліції. Нарада відбулася під головуванням керівника відомства Сергія Князєва. У нараді взяли участь керівники департаментів патрульної поліції, протидії наркозлочинності, внутрішньої безпеки і кадрового забезпечення.

Голова Національної поліції України підкреслив, що відбір і призначення патрульних поліцейських на посади працівників підрозділів протидії наркозлочинності є одним з кроків у реформуванні роботи поліції, зокрема – у сфері боротьби з наркозлочинами.

“Принципове розуміння реформи в поліції – це не “реформа заради реформи”. Вона для того, щоб 45 мільйонів людей, які ходять на роботу, в школу, дитячий садок – бачили, що ми виробляємо правильний продукт, який називається «правоохоронна діяльність”, – підкреслив Сергій Князєв.

Сьогоднішні патрульні стали першою частиною молодих мотивованих офіцерів, які готові змінити свою діяльність, пішовши на крок вище і ставши оперативником. Їм запропонували найскладнішу частину діяльності кримінальної поліції – роботу в підрозділах по боротьбі з наркотиками. За кожним з молодих оперативників закріплять досвідченого офіцера.

Глава Нацполіції також зазначив, що територіальні підрозділи протидії наркозлочинності підсилили працівниками, переведеними з підрозділів внутрішньої безпеки. Вони стануть своєрідними “модераторами”, які повинні зняти можливі негативні ситуації в колективах, а також допомогти чесним працівникам служби передати свій досвід новобранцям.

Начальник Департаменту патрульної поліції Нацполіції Євгеній Жуков зазначив, що взаємодія між патрульними і їхніми колегами, які перейшли до підрозділів ДПН, триватиме. Працівники підрозділів патрульної поліції і протидії наркозлочинності спільно моніторитимуть ситуацію щодо нелегального обігу наркотиків.

“Кожне управління патрульної поліції завжди подасть вам руку допомоги. Найголовніше наше завдання – навести порядок на вулицях”, – зазначив Євгеній Жуков.

За словами начальника Департаменту протидії наркозлочинності Андрія Кіхтенка, увага з боку керівництва Національної поліції до комплектування і роботи підрозділу свідчить про те, що протидія наркозлочинності є одними з пріоритетів у роботі вітчизняної поліції.

“Досвід оперативного працівника здобувається роками. Проте зараз – дуже зручний момент для того, щоб почати працювати самостійно і ефективно. У вас є всі можливості, щоб самореалізуватися на новій ділянці роботи”, – зазначив Андрій Кіхтенко.

Департамент комунікації
Національної поліції України