Водія, що пропонував неправомірну вигоду та провокував бійку, затримали патрульні Києва

Патрульний екіпаж зупинив автомобіль ВАЗ-2101, що порушив ПДР на Кільцевій дорозі. Це відбувалось 4 січня, близько 1-ї години ночі.

43-річний чоловік за кермом мав ознаки алкогольного сп’яніння. До того ж, у салоні авто перебувала дитина — 7-річний хлопчик. Жодних документів порушник не мав і відмовився від перевірки на алкотестері.

Одразу після зупинки водій запропонував інспекторам гроші. Його попередили про те, що такі дії є протизаконними відповідно до ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Чоловік не зупинився і знову запропонував гроші охоронцям порядку — цього разу вже вдвічі більшу суму.

Коли водій усвідомив, що подібні пропозиції не діють на патрульних, він вийшов з авто та спробував разом із сином перетнути дорогу в невстановленому місці, через 4 смуги дорожнього руху. Інспектори одразу ж зупинили його, після чого чоловік кинувся на них із кулаками. Жодні попередження на нього не діяли, тож патрульним довелось застосувати до нього прийоми рукопашного бою та спецзасоби.

На місце події було викликано слідчо-оперативну групу, а також прибула мати дитини. Перевірка на алкотестері показала 1 проміле алкоголю в крові порушника. На чоловіка склали адміністративні матеріали за ст. 126 КУпАП (Керування без відповідних документів) та ст. 130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння). Матеріали по цій справі вже внесено до реєстру за підозрою у скоєнні злочинів за ст. 369 ККУ (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та за ст. 342 ККУ (Опір працівникам правоохоронних органів). Автомобіль ВАЗ-2101 евакуювали для зберігання на штрафмайданчик.

unknown-5