Івано-Франківському водію, що запропонував неправомірну вигоду патрульним, загрожує кримінальна відповідальність

Порушника ПДР за кермом авто Opel Combo патрульні зупинили минулого тижня, на вулиці Чорновола.

Водій зізнався, що вживав алкоголь, перш ніж сісти в авто, а показати патрульним документи категорично відмовився.

Зрештою порушник ПДР простягнув патрульному купюру номіналом 100 доларів США — сподівався таким чином уникнути відповідальності за адміністративне правопорушення. Водія повідомили про кримінальну відповідальність, передбачену за пропозицію неправомірної вигоди. На місце виїхала слідчо-оперативна група й задокументувала цей факт.

Перевірка на алкотестері встановила, що рівень алкоголю у крові водія перевищив допустиму норму у понад 7 разів. Патрульні винесли на водія адміністративну постанову за ч. 1 ст. 126 КУпАП (Керування без відповідних документів) та склали адмінпротокол за ст. 130 КУпАП (Керування у стані сп’яніння). Opel Combo евакуювали для зберігання на штрафмайданчик.

Хочете уникнути відповідальності, запропонувавши патрульному неправомірну вигоду? Погана ідея! Адже, відповідно до ст. 369 ККУ, пропозиція чи надання неправомірної вигоди службовій особі карається штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.