Голова ДСНС нагородив патрульного, який врятував родину під час пожежі

8 жовтня, у Києві, на території пожежної частини № 9, відбулась церемонія нагородження патрульного, який врятував родину під час пожежі, що сталась 5 жовтня по вулиці Жолудєва.

2016-0089-014

На захід завітали Голова ДСНС України Микола Чечоткін, радник Міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва та Голова Святошинської в м. Києві районної державної адміністрації Володимир Каретко.

2016-0089-024

“За такими свідомими громадянами, як В’ячеслав, майбутнє нашої держави. Саме з них починаються зміни в країні і формування добровільних пожежних дружин. Для того, щоб врятувати чиєсь життя, не обов’язково бути професійним рятувальником. Для цього достатньо мати поклик серця та небайдужість душі. Тому я вже запропонував В’ячеславу стати № 1 в списках доборовольців-вогнеборців. Адже реформа — це відважність таких громадян, як він”, — зазначив Голова ДСНС України Микола Чечоткін.

2016-0089-021-1

За сміливі та рішучі дії, виявлені під час рятування життя людей на пожежі, Голова ДСНС нагородив інспектора Управління патрульної поліції в м. Києві Департаменту патрульної поліції молодшого лейтенанта поліції В’ячеслава Харченка нагрудним знаком “За відвагу у надзвичайній ситуації”.

Також на згадку про спільну роботу з рятувальниками Микола Чечоткін подарував герою ікону Неопалимої Купини.

2016-0089-029

Довідково:

5 жовтня о 00:17 до оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу в дев’ятиповерховому житловому будинку на вул. Жолудєва, 5-А.

За викликом першим прибув поліцейський патруль, в якому і був інспектор патрульної поліції В’ячеслав Харченко. Почувши крики про допомогу, не думаючи про наслідки, він кинувся на допомогу родині, яка знаходилася в квартирі на шостому поверсі. Патрульний швидко виліз на піддашок між 5 та 6 поверхами, де чоловік та жінка один за одним спускались з 6 поверху через вікно, стаючи йому на плечі.

В цей час на місце події прибули перші пожежні підрозділи. На момент прибуття вогонь охопив загальний коридор, перекинувся на сусідню квартиру. У ході ліквідації пожежі вогнеборці провели розвідку та вивели на безпечну відстань 37 осіб: з них 5 осіб за допомогою автодрабини та 32 особи — по сходовій клітині. Жінка 1987 р.н. та двоє дітей 2004 та 2012 р.н. з підозрою на отруєння продуктами горіння були госпіталізовані медичного закладу.

Пожежу рятувальники ліквідували о 01:05. На місці пожежі працювало 8 одиниць основної та спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 27 вогнеборців.

Прес-служба ДСНС України