Канадські поліцейські проводитимуть спеціальні тренінги для колег з Нацполіції України

Про це сьогодні, 6 жовтня, йшлося під час брифінгу за участі глави Національної поліції України Хатії Деканоідзе та посла Канади в Україні Романа Ващука.

«Вже сьогодні ми можемо говорити про те, що ми переходимо на наступний етап з нашими канадськими партнерами. Етап буде дуже інтенсивний і дуже довгий для того, щоб впровадити в Національну поліцію України всі сучасні стандарти — ті, які є у канадської поліції», — повідомила Хатія Деканоідзе.

pm692image005

У рамках такої співпраці до України прибула група канадських інструкторів. Вони допомагатимуть українським колегам розвивати потенціал поліції через програми підготовки інструкторів,
сприятимуть оперативному підвищенню кваліфікації тощо. Крім того, програма передбачає розвиток стратегії «community policing» у лавах Національної поліції.


Під час проведення навчань досвідчені інструктори розроблять спеціалізовані навчальні програми з лідерства, нагляду, запобігання домашньому насиллю, етики та загального управління справами.

«Соціологія вже тепер показує, що довіра до поліцейських значно більша, ніж була раніше. Але поліцейські щодня, щотижня, щогодини зустрічаються з новими викликами. І саме в цьому канадські поліцейські зможуть надати пораду. Це основна місія нашої двосторонньої ініціативи», — зауважив Роман Ващук.

Глава Нацполіції подякувала канадським колегам за підтримку та допомогу в розбудові нової поліції, чия діяльність направлена, в першу чергу, на захист громадян України.

Департамент комунікації
Національної поліції України