Стартував курс підвищення кваліфікації патрульних поліцейських

13 вересня відбулась прес-конференція щодо підвищення кваліфікації патрульних поліцейських і співробітників Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми.

7 вересня розпочалось навчання 28 начальників управлінь патрульної поліції та групи лінійних патрульних поліцейських. Підвищення кваліфікації в усіх містах України, де функціонує патрульна поліція, почнеться з 19 вересня. Навчальна програма розрахована на 12 днів, що складає 98 навчальних годин.

Тематику курсів для охоронців порядку визначили на основі опитування рядових патрульної поліції та їхніх командирів — близько 3 000 респондентів з усієї України. Завдяки цьому вдалось покращити програму навчання та врахувати думку співробітників патрульної поліції. У розробці програми також взяли участь представники Канадської поліцейської місії.

Заступник Голови Національної поліції Костянтин Бушуєв пояснив: “Ключовим у курсі підвищення кваліфікації є формування нового стратегічного бачення, яке ставить на меті дотримання прав людини”.

img_6154

Мета цього навчального курсу — удосконалення навичок за тематиками, обраними під час анкетування патрульних та їхніх керівників, опанування нових прийомів захисної тактики за програмою поглибленого навчання, розробленою на основі найпоширеніших помилок патрульних поліцейських, а також аналізу проблематики, з якою найчастіше стикається патрульна поліція. Патрульні опанують практичні навички роботи під час масових заходів й поглиблять своє уміння складати процесуальні документи, з якими найчастіше працюють патрулі.

Навчання буде стосуватись напрямків ефективних комунікацій, попередження насильства в сім’ї, професійної етики, стресостійкості, актикорупційного законодавства, складання процесуальних документів, способів визначення підробки документів та дій під час масових заходів.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький наголосив: “До кінця року програму підвищення кваліфікації пройдуть понад 3 000 полісменів, а в майбутньому цей курс пройде кожен патрульний поліцейський”.

pm237image006

Він також подякував партнерам патрульної поліції, які допомогли сформувати навчальну програму — The International Criminal Investigative Training Assistance Program (ICITAP), Організації з безпеки і співробітництва в Європі (OSCE) та Канадській поліцейській місії.