Рівненські патрульні допомогли пограбованому в потязі іноземцю

Близько опівночі, 25 серпня, службі 102 надійшов виклик: іноземець на залізничному вокзалі потребує допомоги поліції.

75-річний письменник, фотограф та науковець їхав із Києва до Рівного. Попутник увійшов до нього в довіру та пригостив кавою. За словами потерпілого, після напою йому стало зле. За деякий час він опинився уже на вокзалі у Рівному, без сумки. В ній знаходились значна сума грошей, банківськи картки, техніка. Розгубленого іноземця помітили небайдужі громадяни та зателефонували службі 102.

Патрульні зв’язались із консульством та другом іноземця зі Львова, який одразу вирушив до Рівного. Інспектори знайшли на вокзалі сумку чоловіка з особистими речами, однак грошей у ній вже не було. Охоронці порядку попіклувались про те, щоб потерпілого розмістили в готелі. Завдяки одному з інспекторів, який відмінно володіє англійською, патрульним вдалось поспілкуватись із іноземцем та оперативно допомогти йому.

Інспектори передали громадянина слідчим для з’ясування усіх обставин.

На відео:

Потерпілий: Зараз я дуже вдячний поліції. Якщо вони не були частиною плану зловмисників. Якщо це так, я вас усіх знайду і покараю, обіцяю.
Патрульний: Гаразд, гарний жарт, Річарде.
Потерпілий: Більше за всіх я спілкувався з тобою, гадаю, ти справді намагався мені допомогти. Я переконаний, що мені щось підсипали в каву, коли я їхав потягом. Адже я зовсім не пригадую останні 2-3 години в потязі. Пригадую, що після того, як я вийшов з потягу і спілкувався з патрульним, я сказав йому, що їду до Рівного, на що він відповів, що я вже в Рівному. Пригадуєш, Алексе?
Патрульний: Так, я пам’ятаю.
Потерпілий: Розумієте, я тоді взагалі не розумів, де я знаходився. Тому я гадаю, що мені однозначно щось підсипали у каву.