Патрульна поліція Луцька звітує про перші результати Місяця безпеки дорожнього руху

16 серпня, під час спільного патрулювання з журналістами, патрульні оглянули аварійні ділянки та місця концентрації ДТП: центр міста, район Варшавського ринку, зупинку на проспекті Соборності, район Північного ринку, Київський майдан, вулицю Ковельську.

Андрійфин

Найбільш поширеними є порушення правил зупинки та стоянки, а також перехід у невстановленому місці.

До прикладу, біля Варшавського ринку патрульним довелось близько 10 хвилин чекати на водія мікроавтобуса, який перегородив в’їзд. Врешті-решт він з’явився й прибрав свій автомобіль. На чоловіка винесли постанову за ч. 1 ст. 122 КУпАП (Порушення вимог дорожніх знаків), що тягне за собою накладення штрафу від 15 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як розповів один із охоронців порядку, біля ринків Луцька завжди найбільша концентрація транспорту в місті, оскільки додаткових місць для стоянки немає, а люди звикли зупинятись де завгодно й бігти на ринок за покупками. Саме така поведінка і призводить до аварійних ситуацій, заважає вільному руху пішоходів.

Одне з місць, де найчастіше порушують ПДР — Київський майдан. Попри 2 світлофори по обидва боки, гарну розмітку і наявність пішохідних переходів, люди все одно переходять дорогу в невстановлених місцях. На таких правопорушників інспектори регулярно виписують штрафи в розмірі 51 гривні.

Командир однієї з рот патрульної поліції пояснює: “Ми виконуємо свою роботу в напрямку охорони безпеки дорожнього руху. Що ж стосується браку місць для парковки чи відсутності евакуатора, то ці питання не входять до компетенції патрульної поліції”.

Нагадуємо: з 8 серпня по 12 вересня в Україні триватиме Місяць безпеки дорожнього руху. Лише з січня по липень 2016 року луцькі патрульні зафіксували 149 ДТП з потерпілими. В результаті 190 людей травмувались, а 4 — загинули.