“З музикою намагаюсь не розлучатись”, — патрульний-музикант Борисполя

Вадим Скологорський — лейтенант патрульної поліції Борисполя та учасник музичного гурту. Вадим виступає у ролі гітариста та бек-вокаліста. Гурт виконує україномовні пісні в стилі поп-рок, бере участь у фестивалях. Пісні гурту час від часу можна почути по радіо.

13923404_1798619383693189_5992385202023875037_o

Про те, як поєднуються служба в патрульній поліції та музика, розповість сам Вадим.

Вадиме, скільки років ти вже займаєшся музикою?
Точно сказати не можу. Почав грати на гітарі давно — спочатку в музичній школі, потім учився самостійно. Деякий час грали з друзями пісні відомих рок-гуртів. Все це було моїм музичним становленням.

А як давно ти в складі гурту?
Вже близько 5 років. В цьому музичному колективі замінювали учасників і ми з другом приєднались до гурту. Тоді ж ми переосмислили, що саме хочемо грати і як працювати. І вийшло те, що зараз ви можете спостерігати в соціальних мережах і на концертах. У гурті я граю на гітарі та підспівую вокалісту. Працюю ще в одному музичному колективі. Зараз готуємо до виходу дебютний альбом. Обидва гурти повністю україномовні, але за стилями різняться.

Чим ти займався до роботи в поліції?
Після університету я працював за фахом — інженером харчових виробництв. Потім — у міжнародному аеропорту “Бориспіль”, в службі авіаційної безпеки. Також працював фітнес-інструктором. Дуже різні напрямки, бо я постійно шукаю себе в плані роботи. З музикою намагаюсь не розлучатись — вона дає мені велику насолоду, відволікає від певних негативних складових нашого життя. Мені дуже хочеться зробити вагомий внесок у розвиток і популяризацію саме української музики та культури. Я вважаю, що в нашого народу дуже великі здібності та ресурси, у тому числі творчі й духовні.

Що мотивувало тебе піти в патрульну поліцію?
Не раз запитували про це при проходженні відбору та на навчанні. Щиро кажучи, це рішення спочатку не було цілеспрямованим. Хотілось перевірити свої сили, набути нових навичок і знань. Дуже хочеться бути частиною цієї реформи, адже вона важлива для нашої країни.

Як тобі вдається поєднувати службу та творчість?
Мабуть, це і є найскладніша задача. Служу я не так давно, але саме зараз постають певні труднощі. Я з гуртами багато працюю. Тому, якщо я маю вільний час, то він розподілений між двома колективами. Результатом постійної творчої роботи є збільшення кількості концертів, фестивалів та іншої суспільної роботи. Працюємо у поліції позмінно, тому іноді важко організувати виступи, поїхати кудись подалі з концертами. Але це все робить мене більш сильним та розвиває. Приємно, що мене підтримують мої рідні, близькі, друзі. Тішить, що мої колеги по службі самі довідались про мої творчі проекти і схвалюють їх, цікавляться, відвідують концерти. Це дуже круто!

13912440_1798619243693203_7462894720195764623_n