Патрульні на маневрених велосипедах охоронятимуть вулиці кількох міст України

Першій групі патрульних поліцейських вручили сертифікати про проходження курсу підготовки поліцейських велопатрульних. Заняття для 1 хвилі тривали з 11 по 15 липня. З початку наступного тижня аналогічні заняття пройде ще одна хвиля полісменів.

IMG_4760

Інспекторів патрульної поліції тренують канадські інструктори за підтримки консалтингової компанії Агрітім Канада та уряду Канади.

Інструктор Катріна О’Райлі має 21-річний досвід служби в поліції. Вона сержант, служить у патрульній поліції міста Калгарі. Напрямом велопатрулів займається протягом 15 років, у Канаді координує близько 100 велопатрулів.

Скотт Воррен також координатор курсу підготовки поліцейських велопатрульних. Має понад 34 років досвіду служби в поліції та понад 10 років інструкторського стажу з тактичних дисциплін.

Протягом курсу інспекторів навчать тактиці дій під час охорони публічної безпеки на велосипеді. Це будуть інспектори кількох міст, зокрема Києва, Харкова, Одеси та Івано-Франківська.

IMG_4786

Голова Національної поліції Хатія Деканоідзе пояснила: “Коли трапляється ДТП і дорожній рух ускладнений, велопатрулі дуже виручають. Також важливим моментом є можливість велопатрульних тісніше комунікувати, адже комунікація з громадянами в нас у пріоритеті. А ще — це здоровий спосіб життя, який демонструють наші полісмени”.

Тож незабаром публічний порядок на вулицях кількох міст України охоронятимуть полісмени на маневренних німецьких велосипедах Corratec, які надали патрульній поліції за сприяння міського голови. Це дозволить покращити ситуацію з трафіком на дорогах, патрулюванням пішохідних зон та парків.

IMG_4873