Патрульні Київщини по гарячих слідах затримали викрадача автомобіля

Упродовж години патрульні поліцейські на автотрасі Київ-Чоп затримали раніше судимого заробітчанина з Волині, який на території столичної області викрав ВАЗ-2107, щоб повернутися додому.

На спецлінію 102 від жителя села Небелиця Макарівського району надійшло повідомлення, що невідома особа незаконно заволоділа автомобілем ВАЗ темно-червоного кольору, припаркованим на вулиці біля будинку.

На місце події прибула слідчо-оперативна група, викрадене авто одразу було оголошено у розшук, розіслано орієнтування всім патрульним нарядам. Під час проведення першопочаткових оперативних заходів патрульні поліцейські розшукали викрадене авто і затримали зловмисника.

Встановлено, що на одній з вулиць села Небелиця невідомий молодик придивився автомобіль. Там, на обійсті 57-річного господаря, попросив попити води, після чого незаконно заволодів його авто. Замок запалювання завів, висмикнувши електропроводку.

Однак доїхати на викраденому автомобілі йому завадили правоохоронці Київщини — патрульні поліцейські спрацювали злагоджено, чітко і професійно. Затримали зловмисника неподалік автозаправної станції, куди заїжджав викрадач, коли закінчилось пальне в автівці.

За виявленим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці перевіряють затриманого на причетність до скоєння інших аналогічних правопорушень на території району та області. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу та оголошення йому підозри у скоєному злочині. Досудове слідство триває.

Відділ комунікації поліції Київської області