ПРЕС-АНОНС: Київських патрульних навчили виписувати штрафи по-європейськи

Представники Консультативної місії Європейського союзу провели тренінг для 25 патрульних Києва та київської області. Інспекторів навчили європейським практикам ефективної комунікації з порушниками ПДР: як спілкуватись з водієм, щоб це не викликало напруги, як зупинити автомобіль, щоб це не заважало руху транспорту, як під час оформлення і видачі документа про штраф користуватись сучасними технологіями.

З цією метою патрульній поліції передадуть 91 мобільний принтер і 4500 рулонів термопаперу.

Досі оформлення рукописних штрафів щоразу займало не менше 20 хвилин, що дозволяло приховати чи знищити необхідні документи. Відтепер, за допомогою технологій і програмного забезпечення iPad, процедура скоротиться до 5-7 хвилин. Всі дії під час складання документів будуть відстежуватись і зберігатись в електронному вигляді, що не залишить можливості для корупційних схем.

Під час церемонії продемонструють, як відбувається оформлення та видача документів на новому обладнанні.

На захід запрошені керівництво Національної поліції України, а також Голова Консультативної місії Європейського Союзу Кястутіс Ланчінскас.

Церемонія відбудеться у п’ятницю, 17 червня, о 14:00, в медіа-центрі Департаменту патрульної поліції України за адресою: вул. Народного Ополчення, 9.

Акредитація
Заявки на акредитацію надсилайте, будь ласка, на електронну скриньку press@patrol.police.gov.ua з повними контактами представника ЗМІ (ПІБ, посада, повна назва ЗМІ, програма чи відділ) або підтвердіть участь у заході за телефоном 093 986 23 49.