Патрульні візьмуть участь у Всеукраїнському Тижні безпеки дорожнього руху

Патрульні поліцейські, спільно з іншими держаними органами та організаціями, проведуть Тиждень безпеки дорожнього руху. Він покликаний зменшити частоту та тяжкість наслідків аварій на дорогах. Заходи триватимуть з 16 по 22 травня по всій Україні.

Охоронці порядку всіх регіонів країни візьмуть участь у:

прес-конференції з нагоди початку Тижня безпеки (16 травня у Києві, Тернополі, Одесі, Харкові, Львові, Дніпропетровську)

загальнодержавній акції “Здай кров — врятуй життя” для лікування постраждалих у ДТП (19 травня)

профілактичній акції для дітей “Безпечно на пішохідних переходах”. Патрульні екіпажі розмістять біля пішохідних переходів поблизу шкіл у час, коли там найбільше школярів. Охоронці порядку проведуть профілактичні бесіди та проконтролюють правильне паркування автомобілів (21 травня)

заняттях зі школярами “Безпека на дорозі — безпека життя”. Зокрема, для учнів 1-5 класів проведуть уроки на теми “Безпечна дорога до школи”, “Безпечна поведінка в автомобілі”, “Дитина та автомобільний транспорт”; для 6-11 класів — “Безпека велосипедиста”, “Безпечна поведінка дитини в автомобілі як пасажира і помічника водія”, “Надання першої медичної допомоги” (з 16 по 22 травня)

В окремих містах країни патрульні поліцейські візьмуть участь у:

круглому столі “Медичне забезпечення у сфері безпеки дорожнього руху” (17 травня, Київ)

змаганнях юних інспекторів руху, практичне заняття з регулювання дорожнього руху (17 травня, Київ)

круглому столі “Вдосконалення відносин у сфері обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів як механізму соціального захисту майнових прав у ДТП” (18 травня, Київ)

жюрі та нагородженні у виставі для дітей, постраждалих під час ДТП (20 травня, Київ)

масових заходах, присвячених безпеці дітей на дорозі, зокрема: міні-презентація Community Policing, інтерактивна гра, Фінал КВН “ЮІР” (22 травня, Київ)

змаганнях немедичних працівників з надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок ДТП, які проведе “Український медичний центр безпеки дорожнього руху та інформаціїних технологій” МОЗ України (18 травня, Запоріжжя)

змаганнях юних інспекторів руху, практичне заняття регулювання дорожнього руху (20 травня, Запоріжжя)

тренінгу “Безпека на дорозі залежить від усіх” (19 травня, Тернопіль)

грі-подорожі “До країни дорожніх знаків” (19 травня, Хмельницький)

годині безпеки “Школа вуличних наук” (20 травня, Хмельницький)

Протягом тижня безпеки патрульні хочуть поглибити знання українців у сфері дорожнього руху, адже найменша помилка на дорозі може стати причиною великої біди.

12036660_1632677033667491_7180322455372440800_n