На Великодні та травневі свята столичні патрульні працюватимуть в посиленому режимі

Щодня, з 30 квітня по 9 травня 2016 року, працівники поліції, військовослужбовці Національної поліції та патрульні поліцейські посилено охоронятимуть порядок і безпеку в місті.

Про це сьогодні під час брифінгу у столичному главку розповіли радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко та начальник Управління патрульної поліції Києва Юрій Зозуля.

zoz

Юрій Зозуля поінформував про ситуацію на дорогах столиці у святкові дні. За його словами, дорожній рух за маршрутами масових заходів не перекриють:
— Правоохоронці будуть супроводжувати ходу колони пішохідною зоною, а у випадку великої кількості учасників заходів і їхнього самовільного виходу на проїзну частину дороги патрульні вживатимуть заходи щодо безпечного пересування людей і тимчасового призупинення транспорту.

Також начальник Управління патрульної поліції Києва, аби не ускладнювати рух, закликав киян та гостей міста не виїздити власними автомобілями, а скористатися громадським транспортом.

У той же час, на брифінгу зауважили, що окремі ділянки вулично-дорожньої мережі Києва ремонтують. Тому, зважаючи на зменшення пропускної спроможності цих вулиць, патрулі поліції регулюють рух.
— Просимо водіїв бути уважними, толерантними, неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, сигналів регулювальників та вимоги дорожніх знаків, передусім – тимчасово встановлених. І — найголовніше – дотримуватися транспортної дисципліни, тобто не сідати за кермом напідпитку.

На Великодні та травневі свята на території Києва відбудеться кілька масових заходів. У зв’язку з цим весь гарнізон столичної поліції перевели на посилений варіант несення служби. Щодня на охорону публічної безпеки і порядку у місті задіять майже 2 тисячі працівників поліції та військовослужбовців Національної гвардії України.

При чергових частинах територіальних управлінь поліції вже створили посилені групи з числа працівників поліції та представників громадських формувань. Також залучать групи документування та слідчо-оперативні групи працівників поліції.

— Задля оперативного реагування на повідомлення про виявлення чи застосування вибухових речовин, пристроїв чи вогнепальної зброї у повній готовності на чергуванні будуть знаходитися криміналісти і групи вибухотехніків. На станціях столичного метрополітену нестимуть службу 90 співробітників лінійного управління, кінологи зі службовими собаками, — розповів Андрій Крищенко.

Головний поліцейський столиці також повідомив про місця та дату проведення заходів із масовою участю громадян, а відтак попросив із розумінням поставитися до посилених заходів безпеки, зокрема до перевірки документів та особистого огляду речей.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк підкреслив, що поліція Києва на належному рівні забезпечуватиме охорону громадського порядку:
— Нами на теперішній час уже створені оперативні штаби, є координація дій зі Службою безпеки України, Генеральною прокуратурою України та іншими відповідними службами. Щодня здійснюється ретельний моніторинг ситуації, тож міністерство внутрішніх справ зробить усе для того, щоби забезпечити правопорядок у період відзначення великодніх і травневих свят.

Окремо радник Зорян Шкіряк зупинився на масових заходах в Одесі:
— Я вважаю, що лише виважені і грамотно скоординовані дії правоохоронців допоможуть припинити будь-які провокації. Ми будемо приймати відповідні рішення, щоби більше ніколи не сталося такої трагедії, яку ми мали у 2014-му. Переконаний: усі разом ми зможемо це забезпечити.