Патрульні та інші спецпідрозділи тричі припиняли бійки між містянами в День звільнення Одеси

У неділю, 10 квітня, близько 11-ї ранку містяни зібрались у Приморському районі Одеси, щоб покласти квіти біля пам’ятника невідомому матросу до Дня визволення Одеси від нацистських окупантів. До них підійшла група невідомих у балаклавах — сторони спровокували одна одну. Зчинилась сутичка, в результаті якої нацгвардійці затримали найбільш агресивних учасників, поки патрульні охороняли порядок в місті.

Після того хода попрямувала вбік Куликового поля. Патрульна поліція по периметру охороняла юрбу від провокацій. За 15 хвилин до натовпу знову підбігли близько 20 чоловік в балаклавах і спровокували масову бійку на перетині вулиць Белінського та Базарної. На місце направили всі вільні екіпажі патрульної поліції та інші спецпідрозділи. Територію оточили, бійку припинили. Епізод завершився без постраждалих.

Коли люди таки дістались Куликового поля, інша група спробувала прорвати оточення патрульних збоку Залізнодорожного вокзалу. Щоб припинити заворушення, охоронці порядку застосували спецзасоби — сльозогінний газ і кийки. Від атак нападників постраждали 2 працівників Малиновського відділу поліції. Також затримали 2 порушників громадського порядку. Всі заворшуення припинились близько 14-ї години.

Патрульна поліція діє поза політикою, але завжди — на варті громадського порядку, згідно Закону України “Про Національну поліцію”.