Патрульні навчили київських першокласників 10 правилам безпеки

“Ми — еліта України! Виростемо сильними, розумними і добрими”, — так діти розповіли про себе патрульним, коли ті прийшли до них вранці, 5 квітня. Київські патрульні поліцейські відвідують школярів з уроками безпеки мало не щодня. Цього разу охоронці порядку прийшли познайомитись з першокласниками до однієї з гімназій в Оболонському районі.

Учням розповіли про 10 головних правил безпеки для дітей. У тому числі, пояснили, що в разі небезпеки потрібно привертати увагу дорослих і тікати до найближчого безпечного місця, інформацію про цінні речі вдома розголошувати не можна і наголосили, що ображати оточуючих — погана ідея.

В ігровій формі дітям пояснили основні правила дорожнього руху — першачки охоче погоджувались зіграти ролі пішоходів, щоб змоделювали стандартні дорожні ситуації.

school

Їм подарували посібники про поведінку на вулиці. Не забули гості в формі і про домашнє завдання: до наступної зустрічі дітей попросили домогти один одному в якійсь хорошій справі.

7 із 28 школярів у класі зізнались: хочуть стати патрульними поліцейськими. Решта мріють про професію ветеринара, перукаря, лікаря, архітектора та художника.

Урок-бесіда тривав близько 50 хвилин, після чого школярі обіймали патрульних та фотографувалися з ними.

school2