Група молодих людей завдала тілесних ушкоджень двом миколаївським патрульним

Близько 1-ї години ночі під час патрулювання мікрорайону Кульбакіно в Корабельному районі Миколаєва правоохоронці побачили групу молодих людей, які порушували громадський порядок, голосно лаючись. Зупинившись, правоохоронці розпочали профілактичну бесіду з молоддю. Однак вони не реагували на зауваження та вимогу припинити порушення. А на доважок ще й почали показувати патрульним непристойні жести, вживаючи нецензурні слова. Відтак інспектори прийняли рішення доставити підбурювача групи до відділу поліції, про що його й повідомили. Проте чоловік здійснив злісну непокору вимозі патрульного, розпочавши штовханину з поліцейським. Тим часом його товариші почали бити цього патрульного. Майже одночасно з цим напали і на іншого інспектора, вдаривши його в обличчя. Удар був такої сили, що він знепритомнів. Однак це не спинило агресивно налаштовану молодь, вони продовжували його бити. Відтак напарник попередив про можливе застосування зброї, та й це не спинило групу. Тому діставши табельну зброю, він здійснив кілька попереджувальних пострілів у повітря. Правопорушники кинулися навсібіч. Одного з нападників затримали та доставили до відділу поліції. Попередньо слідчими було внесено цю подію до реєстру за ч. 2 ст. 345 КК України.

Патрульні дістали травми різного ступеня тяжкості, на щастя, загрози їхньому життю немає.

Попри наявність прямої небезпеки життю і здоров’ю патрульних, вони до останнього намагалися припинити порушення громадського порядку та можливі негативні наслідки групового нападу, не застосовуючи спеціальні засоби.

Наголошуємо, що, відповідно до ст. ст. 43, 45, 46 Закону України «Про Національну поліцію», співробітники патрульної поліції мають законні підстави застосувати до нападників вогнепальну зброю на ураження.

Наразі керівництво патрульної поліції розраховує на розуміння, допомогу та співпрацю громадян.