Таксист допоміг патрульним затримати винуватця ДТП, що втік з місця пригоди

Винуватець ДТП, яке сталося 1 грудня в Києві, втік з місця пригоди, проте свідок події разом з поліцейськими відшукав правопорушника. Справу проти нього передано до суду.

Інцидент стався опівночі. Водій, що їхав вулицею Княжий Затон у напрямку Дніпровської набережної, не впорався з кермуванням і вдарив два припарковані поряд автомобілі. На щастя, минулося без постраждалих, однак винуватець ДТП втік з місця пригоди на очах двох небайдужих свідків — таксиста і перехожого.

Свідки обмінялися номерами телефонів і взяли ситуацію під контроль: перехожий викликав патрульну поліцію і дочекався патрульних, які за 5 хвилин вже були на місці пригоди, а таксист почав переслідувати втікача на своєму автомобілі. Хлопець відстежив, де проживає правопорушник, і повернувся на місце ДТП, де патрульні вже проводили огляд місця події.

Патрульні з’ясували обставини дорожньої пригоди, поспілкувалися з таксистом і вже через 15 хвилин спільними зусиллями затримали злочинця на вулиці Анни Ахматової.

Водій вперто заперечував свою провину, брехав, що його автомобіль поцупили, однак особистість правопорушника підтвердили перевіркою номерних знаків та оглядом місця, де сталася пригода. До того ж таксист упізнав автомобіль злочинця за прикметами — розбитою фарою та обідраним правим боком.

Врешті-решт, поліцейські оформили протоколи за статтями 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та 122-4 (залишення місця дорожньо-транспортної пригоди). Крім того, водій зізнався, що після втечі з місця ДТП вдома випив літр пива, отже третій протокол склали за фактом вживання алкоголю після ДТП та до з’ясування обставин (стаття 130-3). Справу передано до суду.

Управління патрульної поліції у місті Києві висловлює подяку таксисту Олександру Луценку за його співпрацю з поліцією, свідоме ставлення і громадську відповідальність.